Хранителни добавки от Fhl.bg с Витамин D| Магазин за Vitamin D

Витамин D-Vitamin D

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка витамин д за деца,течен или на таблетки

Борд меню

понеделник, 6 октомври 2014 г.

Widgets

Недостиг на Витамин D

Дефицит на Витамин Д


Хранителните дефицити обикновено са резултат от неадекватен лош хранителен режимх, нарушено усвояване и използване, повишени изисквания, или повишена екскреция. A дефицит на витамин D ,може да настъпи, когато:
  • обичайната доза vit d е по-ниска от препоръчаните нива за по-дълъг период от време,
  • излагане на слънчева светлина е ограничено,
  • бъбреците не могат да преобразуват 25 (OH) D до неговата активна форма,
  • или усвояване на vit d от храносмилателния тракт е неадекватно. 
  • Дефицит на Витамин D при диети е свързан с алергия към млякото, непоносимост към лактоза, или-вегетарианството и веганството.

Дефицит на Витамин D при диети

Дефицит на Витамин Д при деца


 Рахит и остеомалация са класическите заболявания причинени от дефицит на vitamin d. При деца, дефицит  на витамин D причинява рахит, заболяване, характеризиращо се с недостатъчност на костна тъкан и за правилно минерализиране, в резултат на меки кости и скелетни деформации.Рахит е описан за първи път в средата на 17 век от британски изследователи.В края на 19 и началото на 20 век, германски лекари отбелязват, че приема на 1-3 чаени лъжички на ден на рибено масло, може да пребори рахита.Подсилването  на млякото с vit d в начало на 1930 г. ограничава рахита и го прави рядко заболяване в Цял свят, въпреки че той все още се среща периодично, особено сред афро-американски бебета и деца.

Продължителното  кърмене, без добавка на  витамин D е съществена причина за рахит, особено в тъмнокожи бебета кърмени от майки, които не приемат  vitamin d .Допълнителни причини за рахит включват широко използване на слънцезащитни продукти или ограничаването на деца от дейности на открито и излагане на слънце.Рахит е също по-разпространен сред имигрантите от Азия, Африка и Близкия изток, вероятно поради генетичните различия в метаболизма на vitamin d. и поведенчески разлики, които водят до по-малко излагане на слънце.

При възрастни, дефицит на витамин D може да доведе до остеомалация, което води до слаби кости .Симптомите на болки в костите и мускулна слабост може да показват, неадекватни нива на витамин D, но тези симптоми могат да бъдат едва доловими и да останат неоткрити в началните етапи.


Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар